V Klatovech bylo postiženo téměř 30 míst. „Letošní zima, která byla po několika letech zimou skutečnou, způsobila na silnicích, které má ve své péči město, četné šrámy. Uložili jsme technickým službám provést rychlou inventuru stavu a neprodleně zahájit nutné opravy, byť řekněme provizorní, tzv. studenou balenou směsí. Poté, co se na jaře rozjede obalovna ve Svrčovci, kterou provozují Silnice Klatovy, budeme se muset na mnoho míst vrátit, výtluky odfrézovat a spravit je klasickou asfaltovou směsí. Technické služby využijí 2,5 milionu korun na naléhavé opravy komunikací po zimě," uvedl místostarosta Klatov Václav Chroust.

Město Klatovy v letošním roce vyčlenilo na opravy komunikací 25 milionů korun. Další prostředky jdou do údržby a oprav komunikací prostřednictvím rozpočtu technických služeb, v letošním roce cca sedm milionů korun.

Nejvíce zasaženy byly ulice Šumavská, Studentská, Suvorovova, Machníkova, Gorkého, Franty Šumavského pod viaduktem, Nádražní u autobusového nádraží, Dr. Sedláka, Kvapilova, Cibulkova, Nerudova, Kounicova, Niederleho, Podhůrecká, Pod Hůrkou, Zahradní, Za Tratí či Jateční. Díry jsou také na křižovatce Plzeňská – Kollárova, Suvorovova – Studentská, U Slunce – Bozděchova a Tolstého – Podhůrecká.
Velkou paseku nadělala zima i v Horažďovicích. Nejvíce je to znát zejména v ulici Palackého, kde je plno velkých výmolů. Místa budou lokálně opravena, s větší rekonstrukcí zatím město nepočítá.

„Další místní komunikace byly poškozeny jen místy a budou provedeny lokální opravy výmolů a trhlin. Opravy chodníků budou pokračovat dle připraveného plánu, na který letošní zima neměla zásadní vliv. Na opravu chodníků a komunikací máme v rozpočtu vyčleněno 2,5 milionu korun. Škody po zimě odhaduji okolo 150 tisíc korun, nepočítám do toho již naplánované opravy. Komunikace spravované krajem jsou také značně poškozeny, tam budeme žádat o opravu Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje. Výši škod na těchto komunikacích si netroufám odhadnout, ale myslím, že budou vyšší než se předpokládalo," vyčíslil škody starosta Horažďovic Michael Forman.

Naopak v Sušici prý takové velké problémy po zimě nemají. „Jako pokaždé nadchází období oprav výtluků, ale nemyslím si, že by to na našich silnicích bylo letos něco mimořádného," řekl starosta Sušice Petr Mottl.