„Letošní výstava je rekordní na vystavovatele. Prezentuje se zde patnáct zahrádkářských organizací z Klatovska, přijedou se svojí expozicí zahrádkáři z Domažlicka a Plzeňska, ale i z naší partnerské organizace Cham, se kterou dlouhá léta spolupracujeme. Dále to budou dvě klatovská květinářství, která pro nás připraví krásnou květinovou výzdobu. Chybět nebudou ale ani další vystavovatelé,“ zve na klatovskou výstavu předseda Územního sdružení Českého zahrádkářského svazu v Klatovech Josef Novotný.

Letošní úroda ovoce i zeleniny je dobrá, a tak se mají příznivci zahrádek na co těšit. „Letos se přihlásilo i do výtvarné soutěže, která je součástí výstavy, mnoho škol s výtvarnými pracemi dětí. Na výstavě se tak představí šestnáct školských zařízení a k vidění zde bude 226 výkresů dětí z celého Klatovska,“ pokračuje Novotný.

Letos poprvé se v kulturním domě bude prezentovat také Klatovský deník. „Vystaveny zde budou fotografie, které během letošního léta zaslali čtenáři Deníku do soutěže rybář, houbař a zahrádka našich čtenářů. Během slavnostního vyhlášení vítězů soutěže o jablko roku a vítězů výtvarných prací budou vyhlášeny výsledky i čtenářských soutěží Klatovského deníku,“ pokračuje ve výčtu akcí předseda.

Všem zahrádkářům a pěstitelům z Klatovska zde po celou dobu výstavy budou k dispozici i odborní instruktoři a další specialisté ČZS. Zahrádkářská výstava bude otevřena od dnešního dne vždy od 9 do 17 hodin, v pondělí 11. října pak od 9 do 16 hodin.