Obžalovaným je 67letý důchodce z malé obce na Klatovsku, který bezmála rok zneužíval dva chlapce. Prováděl s nimi nechutné sexuální praktiky, za které je uplácel různými pozornostmi.
„Mohu potvrdit, že jsme 24. dubna podali k okresnímu soudu v Klatovech obžalobu pro zvlášť závažný zločin pohlavního zneužití a přečin ohrožování výchovy dítěte,“ řekla Deníku okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

S ohledem na citlivost případu neuvedla bližší podrobnosti. Podle informací Deníku ale senior chlapce zneužíval od prosince 2015 do října 2016. Kluci, jimž bylo v té době 13 a 14 let, k němu jezdili na víkendové a prázdninové pobyty, a to po dohodě s jejich poručníky, s nimiž se senior dobře znal. Muž s nimi prováděl různé sexuální praktiky, a to i mimořádně nechutné. Děti za ně uplácel různými dárky, nechal je řídit auto, kouřit či pít alkohol. Hájí se tím, že chlapci dělali vše dobrovolně.

Základní škola v Plánici, kde došlo k incidentu mezi učitelem a hajlujícím žákem.
Učitel nic nespáchal, zato hajlující romský žák má problém. A jeho rodina také

Podle soudního znalce muž netrpí duševní poruchou ani sexuální deviací.
Podle místních žije senior, kterému hrozí až deset let vězení, nyní v obci s mužským partnerem. „Povídá se tu o tom, že měl zneužít děti, ale nic konkrétního nikdo nevíme,“ řekla Deníku žena, která obžalovaného zná roky.
Datum hlavního líčení zatím nebylo stanoveno.