S opravami silnice firma Eurovia začala 13. července a v těchto dnech už práce finišují. Poslední den se ale budou muset řidiči ještě obrnit trpělivostí, jelikož je postupně bude čekat několik uzavírek křižovatek. „Chtěli bychom upozornit na možné omezení průjezdu z ulice Plzeňské do ulic Dobrovského, Maxima Gorkého a Hřbitovní v pondělí 10. srpna v dopoledních hodinách. Řízení provozu budou provádět proškolení pracovníci a v rámci svých možností budou navádět dotčená vozidla na objízdné trasy. Jednotlivé křižovatky budou postupně uzavírány maximálně na 30 až 45 minut," uvedl stavbyvedoucí Štěpán Tomrdle.

Důvodem omezení je pokládka finální protihlukové vrstvy asfaltu. Pokládka bude prováděna dvěma stroji, a to z důvodu dosažení co nejvyšší protihlukové kvality bez přerušení bez příčné spáry.

Práce skončí

„Jelikož budou tyto práce provedeny už v pondělí, bude konečný termín zkrácen o týden oproti původnímu plánu. Doufám, že řidiči k nám budou tolerantní a odpustí nám drobné organizační chyby," sdělil Tomrdle, který dodal pro řidiče pozitivní zprávu, že v pondělních odpoledních hodinách bude už puštěn provoz do všech čtyř pruhů.