„Třináct finalistů se v sobotu utká v soutěži, ve které nezáleží na výšce či tělesných proporcích. Hlavní důraz je kladen především na mluvený projev, nápaditost a originalitu při ztvárnění vlastní reklamy, která je jednou ze soutěžních disciplín této soutěže. Mezi další disciplíny patří rozhovor s moderátorkou, malá módní přehlídka společenských šatů a reklamní fotografie, které byly pořízeny na soustředění finalistů v Myslovicích. V současné době je hodně důležité rozvíjet u dětí a mládeže komunikaci, neboť se většina z nich upíná jen na internet, mobil či tablet a základní vyjadřování u nich vázne," uvedla za pořadatele soutěže Miloslava Kopecká.

Soutěžit budou ve dvou věkových kategoriích 7 až 13 let a 14 až 26 let, představí se také chlapci. O tom, kdo získá titul Fotomodel/ka 2017, korunku, slavnostní šerpu a spoustu cen, rozhodne odborná porota. Diváci v sále si zvolí Fotomodela/ku sympatie z každé kategorie a budou uděleny i ceny Fotomodel/ka Internet 2017 a cena za umělecký dojem.

„Akce je určena pro širokou veřejnost proto neváhejte podpořit svoje finalisty a zároveň rozhodnout o vítězích diváckých cen," dodala Kopecká.

O soutěži jsme psali zde: FOTO: Finalisté soutěže se představí v kině Šumava