„Vjížděli jsme do oblouku mezi stanicemi Sušice a Hrádek. Vlak několikrát houkal, neboť se blížil nechráněný přejezd. Při výjezdu z oblouku jsem viděl ležet na kolejích osobu, nevím, zda to byla žena nebo muž. Na poslední chvíli se ale zvedla a běžela pryč. Od chvíle, kdy jsem ji prvně viděl, uplynulo do chvíle, než jsme na to místo dojeli, pět sekund. Pět sekund, za které by rozhodně strojvedoucí vlak neubrzdil," vyprávěl svůj zážitek sušický fotograf Martin Kramer, který byl jedním z cestujících ve vlaku.

„Vím, že je moc velké horko, že lidé blbnou, ale aby blbli až tak? To, co padalo za slova od strojvedoucího, by nebylo zveřejnitelné ani po desáté hodině," dodal Kramer.

Těžko říci, zda chtěl dotyčný či dotyčná skoncovat se životem a na poslední chvíli si to rozmyslel(a) nebo si jen někdo plnil bobříka odvahy. Každopádně to byl obrovský hazard.

Nedaleko nechráněného přejezdu v Hrádku se staly už dvě nehody. V jednom případě vlak jen škrtl o auto, s kterým pod něj vjel 72letý muž ze Sušicka. Druhá nehoda ale skončila tragicky. Poslední den v roce 2012 se stal osudným mladíkovi (ročník 1978), který byl vlakem sražen v kolejišti.