Po nehodě skončilo sedm lidí v nemocnici, desítky dalších byly ošetřeny na místě. Policisté nyní 51letého muže z Klatovska obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti. Jemu se to ale nelíbí a podal si stížnost.

„Trestní stíhání bylo zahájeno na základě znaleckých posudků. Muž si podal stížnost, o které rozhodne státní zástupce," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. Domažlické státní zastupitelství již o stížnosti rozhodlo, ale nechce zatím sdělit jak. „Vzhledem k tomu, že zatím nemám vykázáno doručení, nemohu se k tomu do médií vyjádřit," vysvětlila domažlická státní zástupkyně Jana Svobodová.

Autobus plný dětí z Přešticka havaroval 16. února při cestě na Železnou Rudu. „Při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve stoupání, na zasněžené vozovce, se autobus levým zpětným zrcátkem střetl s levým zrcátkem protijedoucího sypače značky Tatra. Autobus pak vjel vpravo mimo vozovku, kde se v silničním příkopu převrátil na pravý bok," popsala tehdy nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie.

Na místě měli plné ruce práce záchranáři, jednu ženu museli z autobusu dokonce vyprostit. „Celkem bylo ošetřeno 11 dospělých a 28 dětí," informovala krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Nejhůře dopadly dvě ženy, které byly letecky transportovány do Fakultní nemocnice v Plzni. Dalších pět lidí, z toho dvě děti ve věku 11 a 13 let, bylo převezeno sanitkami do Klatovské nemocnice.