Koledníci koledovali například v Chudenicích. „Už jdu druhým rokem a baví mě to. Je to zábava, ale občas nám neotevřou," přiznal Deníku dvanáctiletý Lukáš Řežábek z Chudenic a pochlubil se košíkem plným dobrot.

Koledovaly i dívky

Pomlázce neunikly ani dívky z Dolan. „Letos určitě neuschneme, už tady bylo několik koledníků," řekla Julie Krůsová z Dolan, která za koledu „šupákům" rozdala se sestrou a maminkou perníčky, vajíčka i malou skleničku „utopenců". Dodala, že letos, jelikož je přestupný rok, přidala se ke koledníkům i její nejmladší sestra. Ta šla koledovat se čtyřletou kamarádkou Laděnkou Kalounerovou a dalšími kamarády. „Moc jsem si to užila, vyšupala jsem hodně kluků a vykoledovala si hodně sladkostí. Schovám si je do skříňky a vždycky, když na ně budu mít chuť, tak se nějakou vezmu," svěřila se Laděnka.

Ani v Klatovech se nenechali chlapci zahanbit a šli na koledu. „My jsme jeli vyšupat i kamarády a babičky. Byli jsme v Lubech, Předslavi, ale koledovat budeme i v Klatovech," uvedl sedmiletý Zdeněček Šíma z Klatov, který koledoval se svým dvojčetem Martínkem. „Máme asi tisíc dobrot," doplnil brášku Martin. I v Klatovech se v ulicích objevilo pár dívek, které přestupný rok využily.