Návštěvníci si užili koncert nestárnoucí rockové legendy. „Na koncertech hrajeme současnou muziku, která je na bázi našich posledních tří desek. Nechybí samozřejmě ani naše hity,“ řekl zpěvák Petr Janda, který je ve skupině od začátku. Porovnat koncerty, jaké byly tehdy a jaké jsou nyní, prý ale příliš nejde. „Těžko se to srovnává, protože tenkrát jsme byli hlavně mladí, dnes už tak jako dožužláváme. Jako mladí jsme byli plni nadšení, entusiasmu a víry v dobrou budoucnost,“ uvedl Janda a prozradil, kde stále bere energii: „Muzika mě baví, naplňuje mě a řekl bych, že dokonce víc než kdykoliv předtím. Beru si kytaru na každou dovolenou. Když to přirovnám k jídlu, tak když dostanu hlad, na tu kytaru si zahraji.“

ZNÁ MUMIE

Koncert v Klatovech nebyl rozhodně jeho první. „Hráli jsme tady často. Pamatuji si, že nám tady jednou vypnuli proud a museli jsme přijet za týden znovu, protože to nešlo opravit. Hráli jsme také v divadle. Několikrát jsme se byli podívat i na mumie. Znám z města ale v podstatě hlavně náměstí. Jinak jezdím kousek od Klatov k Pavlovi Sedláčkovi, který je můj kamarád a má tady starý mlýn,“ sdělil Janda, který je v Olympiku od roku 1963, ale zaječí úmysly odejít z něj prý za celou dobu neměl. „V šedesátých letech jsem začal říkat, že ten název je tak pitomý, že se musíme okamžitě přejmenovat, že to je odvozené od řecké hory, že vypadáme jako nějací Řekové. Přemýšleli jsme, jak se přejmenovat, ale nikdo na nic kloudnějšího nepřišel, tak jsme to nechali,“ uzavřel Janda.

Koncert měl podle ohlasu návštěvníků velký úspěch. „Byla to úplná paráda. Zavzpomínali jsme si při největších hitech a hlavně Petra Jandu obdivuji, že to pořád takhle skvěle dává a že kapela jela koncert bez přestávky. Fakt super,“ řekla nadšeně divačka Renata Horová.

Vítání občánků v Klatovech 21. února 2018.
FOTOGALERIE: V Klatovech přivítali nové občánky