„V předešlých ročnících pochodu jsme již vyčerpali všechny směry, kudy se od Předslavi vydat. Proto jsme letos náš pochod nasměrovali do okolí obce Němčice, která pod Předslav spadá," vysvětlil za organizátory Jaroslav Kreuzer.

Pro účastníky měli organizátoři připraven autobus, který je odvezl na spojovací silnici mezi Petrovice a Partoltice. Odtamtud vedla trasa pochodu přes les, kde měli několik záchytných bodů. „Prvním byl kámen Palackého, dále pak tzv Lázeň nad Němčicemi, kde vyvěrá pramen, ve kterém se prý Palacký koupal. Následovala zastávka u křížku nad Mlynářovicemi. V Němčicích pro nás tamní hasiči zajistili občerstvení. Pokračovalo se do obce Hůrka, odkud se všichni mohli pokochat výhledem na Šumavu. Posledním bodem pochodu byla obec Třebíšov," popsal trasu Kreuzer s tím, že odtamtud účastníky autobus opět odvezl do Předslavi.

„Pochodu se většinou účastní kolem sta lidí. A to od dětí v kočárku po důchodce. Připojují se k nám 
i lidé z okolních vesnic," doplnil Kreuzer. Jednou z mladých účastníků byla například dvanáctiletá Eliška Fleisigová z Předslavi, která se svými kamarádkami šla už potřetí. „Hodně nás to baví a můžeme si u toho i popovídat," řekla Eliška. Že téměř jedenáct kilometrů není problém ujít, dokazovala i Alena Petelíková, která šla už pošesté. „Dokud budu živa, budu
na pochody chodit. Taková tradice je skvělá," svěřila se účastnice.