Klatovský spolek Škodateam klub je známý především pořádáním srazů vozů značky Škoda. V létě vznikl 11. nástěnný kalendář.

Myšlenka kalendáře se urodila v létě 2006, kdy byla z finalistek tehdejší soutěže Dívka Šumavy vybrána favoritka, která získala titul Dívka Škodateamu. „Řekli jsme si, že je dobře, že máme svoji dívku, ale co s ní? Pak přišel nápad, že ji budeme fotit se starými škodovkami. A tak vznikl kalendář na rok 2007, velikost A3 a náklad kolem 500 kusů," uvedl za Škodateam Roman Schavel.

Od té doby již uteklo deset let, vystřídali několik fotografů, vyfotili auta po celé republice, z původní velikosti A3 se dostali na velikost A2+ a na celkový náklad 4500 kusů. Kalendáře si našly své fandy nejen v Čechách a na Slovensku, ale i Německu, Maďarsku, Polsku, Francii, Anglii, Finsku, Švédsku a pár jich posílají i do Kanady.

Kalendář na rok 2017 se fotil v srpnu a na jeho stránkách je i okolí Klatov. „Hned na úvodní stránce jsou nádherné kabriolety Škoda Rapid na klatovském letišti a únorová fotografie nabídne krásné zátiší Klenové. Ostatní fotografie se fotily v Praze a na severu Čech ve Velkých Hamrech.

Hlavním motivem jsou samozřejmě vozy škoda, na stránkách objevíte známé modely, kabriolety a závodní vozy, ale i neznámé „zašlapané" projekty," nalákal Schavel.

Krásu vozů doplňuje tou svojí Dívka Škodateamu Šárka Lisová, která se honosí ještě titulem Miss Tattoo 2016 a Czech Drive Girls 2014.

Novinkou pro rok 2017 je i stolní kalendář, s krásnou škodovkou na každý týden nového roku.