Starosta sboru Vladislav Toman přivítal při slavnostním zahájení hasiče z Vrhavče i z ostatních sborů z Neznašov, Malé Vísky a Radinov. Poté připomněl historii sboru, vzpomenul na stavbu zbrojnice, shánění vybavení i první požár, u kterého sbor před osmdesáti lety zasahoval. Připomněl i všechny změny, jimiž si sbor prošel, až do současnosti.  

„Na návrh našeho sboru udělilo Okresní sdružení hasičů čestné uznání některým našim členům – Karlu Mundlovi, Milanu Mundlovi a Petru Reitmajerovi,“ řekl Toman. Připraveny byly i speciální medaile ke stému výročí vzniku republiky. „U příležitosti založení se náš sbor rozhodl udělit pamětní medaile těmto členům a občanům. Převzali je Miroslav Hess, Rostislav Doležal st., Libor Lorenc st., Jaroslav Čáp, Josef Šebesta, Josef Lavička, Antonín Skřivánek st., František Kopačka, Alois Krýsl, Václav Mundl a Miroslav Šafránek,“ pokračoval Toman. Velitel sboru Jaroslav Čáp představil zvláštní štafetu. „V prvním úseku se bude stříkat na plechovky, kdy do pistolky natáhnete vodu a sestřelíte všechny plechovky. Druhý úsek je smotání hadice, třetí podlezení a přeskočení překážky a čtvrtá je pivní štafeta.“      

Než přišla na řadu ukázka práce s historickou stříkačkou taženou koňmi, předvedla děvčata z tanečního souboru Mini Dolls taneční čísla „Pošťák Willi“ a „Limonáda“. Hasiči jim poté předali růži a něco na zub. Oslavy pokračovaly až do šesti hodin v podvečer, kdy začala taneční zábava.

V Mercandinových sadech v Klatovech dělají nové cesty.
Do konce srpna budou v parku dokončena hřiště