Zdálo se jim malé, ale hlavně je pobouřila plechová skluzavka, která byla ve slunečných dnech nepouživatelná, jelikož se rozpálila a děti se jí nemohly ani dotknout, natož se na ní svézt. „Park je pěkně udělaný a těšili jsme se, že když tady bude i hřiště, tak tu budeme moci trávit v létě více času. Bohužel, když jsme sem přišli první den, tak tady bylo plno a děti se u houpaček přetlačovaly. Bylo to i tím, že nemohly jít na skluzavku, protože byla rozžhavená od slunce. Nechápu, jak někdo může dát na dětské hřiště plechovou skluzavku, která je věčně horká,“ rozčilovala se jedna z maminek Ivana Hornová. A nebyla jediná, kterou hřiště zklamalo.

Dětské hřiště navrhoval architekt Jakub Chvojka a problémy hřiště i materiálu vysvětlil takto: „Nerez plech je z hlediska stálosti materiálových vlastností a životnosti nejvýhodnější. Lidově řečeno vydrží nejvíc, proto je dnes také nejpoužívanější. Historická koncepce areálu parku a současné požadavky na provoz bohužel neumožnily situovat skluzavku do stínu pod vzrostlé stromy a zároveň splnit hlavní cíl, kterým bylo vytvořit příruční minihřiště přímo o kavárny. Hlavní a větší dětské hřiště je navrženo v rámci třetí etapy na místě bývalého skleníku.“

Určité změny ale město chystá už nyní, rodiče tak nebudou muset čekat až na další etapu, aby se děti mohly svézt na skluzavce. „Dohodli jsme se, že dodavatele požádáme, aby skluzavku otočil, tím ji bude osvětlovat dopolední slunce a nikoliv odpolední jako doposud a nebude se tolik prohřávat,“ sdělil místostarosta Klatov Václav Chroust.

Marta Jandová.
V Klatovech zazpívá Marta Jandová i Vilém Čok