„Zatím máme v návrhu průtah Kolincem, kde budeme spolupracovat s městysem. Pak bychom měli pokračovat na komunikaci Srní – Antýgl, kde půjde o komplexní rekonstrukci komunikace včetně opravy dvou mostů. V plánu je také výstavba nového mostu před obcí Lhůta u Mochtína, současný je už v havarijním stavu. Další akcí by měla být oprava napojení komunikace v obci Točník, což by mělo být provedeno ve spolupráci s městem Klatovy," informoval náměstek provozního střediska Klatovy SÚS Plzeňského kraje Jiří Velíšek. Dodal, že ještě čekají další finance ze státního fondu dopravní infrastruktury.

Kolinečtí po opravě průtahu volali delší dobu. Teď se konečně dočkají. „S opravou komunikace vybudujeme také nové chodníky i infrastrukturu. To znamená, že v místech, kde není kanalizace, se bude muset dodělat. Dále je v plánu napojování domovních svodů, opraví se vodovodní i kanalizační síť a investice budou i do nového osvětlení," vysvětlil starosta Kolince Pavel Princ.

Také Ředitelství silnic a dálnic nebude na Klatovsku zahálet. „K akcím na letošní rok ještě nemohu být konkrétnější, ale připravujeme průtah Malým Borem a úsek silnice Klatovy – Sobětice," uvedl vedoucí provozního úseku ŘSD, Správa Plzeň Michal Syřínek.

V Malém Boru už se na opravy chystají. „Na jednu stranu jsme rádi, na druhou to bude to hodně náročné. Minimálně rok bude vesnice rozkopaná. Současně s tím uděláme chodníky, do komunikace uložíme novou splaškovou kanalizaci, do chodníků půjde část obecního vodovodu, přeložka nízkého napětí a kabel veřejného osvětlení, které budeme dělat také nové. Předpokládáme, že bychom měli v letošním roce utratit 22 milionů korun," sdělil starosta obce Radovan Faltys.