Ceny vítězům 13. ročníku krajského kola byly předány na slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Plzeňského kraje za účasti hejtmana Václava Šlajse. „Těší mě, že je o soutěž vzrůstající zájem ze strany účastníků. Každá soutěž, která přispěje k lepší kvalitě života v kraji, je velice vítána a kraj ji bude podporovat," uvedl hejtman.

Do Zlatého erbu 2016 se přihlásilo devět měst, 18 obcí a 18 elektronických služeb. Vítězové Junior erbu 2016 byli vybíráni z jedenácti přihlášených projektů, vítězové Ceny hejtmana Plzeňského kraje 2016 o Nejlepší webovou stránku příspěvkové organizace z deseti projektů.

V krajském kole Zlatý erb 2016 si Cenu veřejnosti odnesla obec Slatina na Horažďovicku. Dalším úspěšným účastníkem z Klatovska bylo sušické gymnázium, které získalo první místo v Ceně hejtmana Plzeňského kraje 2016 za Nejlepší webové stránky.

Novinkou letošního hodnocení byla kvalita mobilního zobrazování.

Smysl soutěže Zlatý erb založené v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje webmasterům a provozovatelům informace a hodnocení pro další zlepšování.

V krajských kolech se ve Zlatém erbu hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.
Junior erb je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet a tvorbu webových stránek spojených s určitou obcí, městem, například webové stránky obce, města, školy, sportovního oddílu, sdružení, webové stránky týkající se nějakým způsobem určitého regionu či nějaké místní pamětihodnosti.