„Stanoviště se soustředí na počítání, poznávání písmen a číslic, skládání obrázků a podobné úkoly. Na jednom stanovišti měli budoucí prvňáci za úkol seřadit šneky od největšího po nejmenšího, na jiném zase předvedení básničky či písničky, malování a podobně," řekla Deníku zástupkyně s tím, že při zápisu čekal děti i menší tělocvik, kde měly za úkol přeskočit nízkou plyšovou hračku nebo udělat několik dřepů.

„Na prvním stanovišti dostalo každé dítě pracovní list, kam žáci pátých tříd píšou, jak si vedli na jednotlivých stanovištích. Poslední stanoviště bylo u mě, kde po mně chlapci a dívky měli za úkol opakovat různá slova se správnou výslovností," dodala Procházková.

K zápisu zástupkyně očekávala devatenáct budoucích žáků, kteří spolu od září budou chodit do prvního ročníku. „Předpokládáme, že budou i nějaké odklady," doplnila zástupkyně.

„Bylo to docela jednoduché a do školy už se těším. Budeme se učit psát a číst. Já už se umím podepsat," pochlubil se Lukáš Blumentritt z Plánice s tím, že s maminkou před zápisem hodně trénovali.

K zápisu doprovodila svou vnučku Kamilu Korcovou Jarmila Palusková z Plánice. „Odkladu se určitě nebojíme, Kamilka je moc šikovná a do školy se těšila. Určitě jí to půjde," uvedla babička Kamily.