Cílem akce je našlapat co nejvíce kilometrů na rotopedech, které poté budou sponzory proplaceny. Za získané finance zakoupí sdružení motomed pro handicapované děti. Na zahájení nechyběl ani starosta Klatov Rudolf Salvetr s oběma místostarosty, kteří rovněž přispěli tříminutovým šlapáním.

„Rozhodli jsme se podpořit akci maminek, které mají nelehké problémy s dětmi, které nemají takové štěstí jako děti zdravé a bojují s velkým handicapem. Pokud můžeme pomoci, byť našlapáním několika set metrů či kilometrů, tak je to pomoc symbolická. Tím, že se zapojily stovky dětí ze škol, jasně ukázaly, že jim osudy jejich méně šťastných kamarádů nejsou lhostejné," řekl Salvetr.

Ten za tři minuty našlapal necelé dva kilometry, ale trénink prý velký neměl. „Myslím si, že atmosféra, která byla na radnici za pomoci studentů, nás všechny motivovala. Myslím, že je jedině dobře, aby se každý „hecnul"," dodal starosta. Přispět a našlapat další kilometry můžete přijít i dnes od 9 do 13 hodin do Intersportu a od 13 do 19 hodin do basketbalové haly v ulici U Elektrárny, kde bude rovněž hlavní program.