Rabijáda aneb hrad patří dětem. Tak se jmenovala akce, která přilákala v sobotu na hrad Rabí děti z celého širokého okolí.

„Šlo již o patnáctý ročník, který byl na téma pohádky Ať žijí duchové. Děláme tuto akci vždy kolem Dne dětí. Buď na konci května nebo začátkem června. Součástí byla spousta hravých i pohybových disciplín pro děti. Ty na začátku dostaly kartičky, postupně obešly jednotlivá stanoviště, kde splnily dané úkoly. Na konci pak dostaly odměnu. Pohybovat se zde mohly po celý den, nebylo to nijak časově omezené," uvedl kastelán hradu Karel Broža, který dodal, že některá stanoviště jsou každý rok stejná, protože je o ně velký zájem. Mezi ně patří například lanovka, na kterou se stála fronta, ale také otáčecí křeslo, které si chtěli vyzkoušet i někteří rodiče.

Kromě každoročních stanovišť, se děti setkaly i s takovými, které byly vázané přímo ke zmiňované pohádce. Musely vyplenit zahrádku „Černé kronice", slézt po žebříku a napsat své jméno křídou na tabuli či postavit hrad z kostek