Spojit svět zdravých a handicapovaných dětí se snažilo občanské sdružení Podej nám ruku v rámci akce Letní randevú, která se konala v pátek před obchodním domem Tesco v Klatovech.

„Akci jsme se rozhodli uspořádat, protože v nás stále kolují myšlenky propojování zdravých a handicapovaných dětí. Nejde jen o tělesně postižené děti, ale určitý handicap je, i když je dítě bez domova a bez rodičů. Proto jsme také pozvali dětské domovy i ústav sociálních služeb v Bystřici. Jsem ráda, že pozvání využily a byly tady s námi," řekla za organizátory členka sdružení Dana Vachtlová.

Pro malé návštěvníky byly připraveny různé soutěže, za jejichž splnění dostávali samolepky hrošíka. Jezdili na koloběžkách, hráli ping pong, přenášeli míček na lžíci, prokazovali svoji zručnost a podobně. „Pokud pak měly děti čtyři samolepky, šly si vylosovat jednu z cen, které nám věnovali sponzoři. Dále se děti mohly vyskákat na trampolíně nebo v nafukovacím hradu," dodala Vachtlová.

Odměny, které za splnění úkolů dostávaly, mnohé děti velmi lákaly. Některé si pro ně šly i několikrát, než to pořadatelé zjistili a „zatrhli to".
Jiné děti si spíše užívaly atrakcí. „Líbí se mi skákání na hradě a koloběžky. Na postižené děti jsem zvyklý, měli jsme ve třídě také jedno a rádi jsme si s ním hráli," řekl devítiletý Marek Babka.

Rodiče myšlenku akce vítali. „Je dobře, že se snaží spojovat svět zdravých a postižených. Není důvod, proč by se postižené děti měly stranit zdravých a naopak," uvedla Markova maminka.

Organizátoři byli spokojeni. „Akce se vydařila. Byl naplněn cíl, proč byla pořádána. Sešly se zde děti zdravé a děti s různým handicapem a strávily spolu příjemnou chvilku. Přišlo přes 200 dětí. Jako překvapení obdržel spolek Podej nám ruku šek s finanční odměnou od jednoho sponzora," zhodnotila Vachtlová.