V Klatovech vozy zaplnily spodní část náměstí, kde stály tři hodiny a milovníci motorismu si je mohli důkladně prohlédnout. Jedním z účastníků jízdy byl František Budínský ze Spessartu v Německu, který se jí zúčastnil letos popáté. „Vzhledem k tomu, že se nám vydařilo počasí, tak je to nádhera, protože to je 80% úspěchu každé akce, obzvláště s vozidly, která jsou bez střechy. Trať byla pořadateli vybrána perfektně. Prohlédli jsme si památky, vyšli jsme na zříceniny hradů, kde byl pěkný rozhled, a teď si projdeme Klatovy," řekl Budínský.

Tuto jízdu jel s vozem Aero 50 a minulý rok se zúčastnil se sportovnějším modelem Aero 50 special. „Je to dědictví po otci. Údržba je celkem náročná, protože pokud člověk nemá potřebné znalosti, aby si vše udělal sám, tak je velmi problematické si tyhle předválečné vozy někde nechat opravit. Když je potřeba nějaká součástka, tak se musí nechat vyrobit podle vzorku nebo se musí shánět ještě výkres. Jde tedy o poměrně drahý koníček, ale manželce se to líbí, dokonce jezdí se mnou a ráda," přiznal Budínský.

Svůj obdiv neskrývali ani diváci, kteří se přišli podívat. „Je to nádhera. Takhle naleštěné nemám ani já své auto. Musí to být dřina taková auta udržovat v chodu, ale určitě pak jízda stojí za to," zhodnotil jeden z obdivovatelů Matěj Beneš.

Historická auta byla k vidění na Klatovsku také během víkendu. V sobotu je lidé mohli zahlédnout například ve Velharticích.