Nejhorší situace byla v Běšinech a v Neznašovech, kde voda zaplavila silnice, které se tak staly téměř neprůjezdné.

Hasiči zasahovali také v Malé Vísce a v Lubech. „Prvně jsme byli vysláni do Malé Vísky, kam přišel přívalový déšť, a protože mají nad domy kukuřici, tak se tam vše spláchlo z polí. Vyplavilo to první domy po pravé straně, když se vjíždí do Malé Vísky od Klatov. Poté jsme byli odvoláni do Lub, kde se zvedala hladina řeky, protože to tam vše steklo z Malovesky, z Křištína, z Mochtínska. Byla tak obava, že řeka vyleje, proto jsme po domluvě s krizovým štábem, zabezpečili některé domy pytli s pískem. Museli jsme to řešit individuálně, protože se nedala postavit hráz, která by chránil celé spodní Luby. Proto jsme to řešili u každého domu zvlášť," řekl Deníku velitel Sboru dobrovolných hasičů Luby Milan Rajtmajer, který dodal, že se řeka naštěstí nevylila. Ale přiznal, že nyní bude jakýkoliv déšť problém, že jakmile zaprší, tak budou v pohotovosti.

Druhá vlna přívalových dešťů způsobila také škody v Kolinci. Tam voda podemlela obytný dům, který je postaven nad potokem. Při úterních povodních spadla první část kamenů z opěrné zdi a v pátek se kvůli vytrvalému dešti opět zvedla hladina, která podemlela zeď ještě více. „Most je postaven kolmo na potok, a proto se veškerá voda opírá o opěrné zdi, která to nevydržela. S nápravou nám zde pomáhá Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Díky hrádeckému starostovi panu Kutilovi, kterému staví kanalizaci, jsme sem dostali techniku, který udělá tu nejhorší práci a v sobotu nám přijede na  pomoc Hasičský záchranný sbor ze Zbiroha, který udělá to nejdůležitější. Zasype zeď kamením, než bude mít Povodí Vltavy možnost to opravit," sdělil starosta Kolince Pavel Princ.

Nejhorší podle jeho slov je také to, že kvůli obložení, které dům má, není vidět, zda jeho zdi praskají nebo ne.

S odkloněním vody od podemleté zdi pomáhali hasiči ve večerních až nočních hodinách holýma rukama, odhazovali kameny, na které technika nedosáhla.

Škody však nepůsobila jen voda, ale také blesky. Na Klatovsku vyjížděli hasiči hned je dvěma případům a to v Janovicích nad Úhlavou a v Klatovech. V obou případech si majitelé objektů požár uhasili sami ještě před příjezdem hasičů.