Po několika měsících prací bylo ve středu slavnostně otevřeno nové informační centrum v Klatovech. Z menších prostor se přestěhovalo do rohového domu na náměstí, kde dříve bývala „sociálka".

„O zřízení většího informačního centra jsme uvažovali již několik let. Ve chvíli, kdy úřad práce opustil tyto prostory, jsme toto místo považovali za nejvhodnější z pohledu turistů, návštěvníků města, ale i našich obyvatel k vybudování infocentra. Již na první pohled je patrné, že je komfortnější, prostornější a já doufám, že bude sloužit k plné spokojenosti všech návštěvníků," uvedl starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Lidé, kteří do „íčka" zavítají, budou mít na vše dostatek místa. „Návštěvníkům nabídneme veškeré služby, které byly v původním infocentru. K dispozici mají prostor pro odpočinek, pro napsání pohlednic, prostudování materiálů i pro vyhledávání informací," sdělila vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu klatovské radnice Alena Kunešová.
Součástí jsou i velké panely, kde jsou umístěny plakáty akcí, které se v nejbližší době konají.

Nové působiště se líbí i pracovnicím informačního centra. „Prostory jsou určitě daleko reprezentativnější než původní. I pro návštěvníky to bude příjemnější. Už těch několik, kteří sem přišli, to chválilo, takže jsme rádi a uvidíme časem, jak se tady zapracujeme. Největším plusem je určitě prostor, místo na prospekty, máme i dva obslužné pulty, takže se může fronta rozdělit, a návštěvníci tak mohou být rychleji obslouženi," ohodnotila jedna z pracovnic Olga Kováříková.

Náklady vyšly na 2,5 milionu korun, které byly hrazeny z rozpočtu města.
Provozní doba informačního centra je od září do března od pondělí do pátku 9 – 17 hodin a v turistické sezoně od dubna do září navíc včetně sobot a nedělí.