Tuto akci mají pod palcem tamní dobrovolní hasiči. „Vše připravují naši nejmladší hasiči, kteří jezdí i na soutěže. Sami si staví lávku i vymýšlejí celý program. Letos odvážlivci přecházeli lávku v převlecích, poté jezdili na kolech, což je pro ty zručnější, když se padá, tak to i více bolí. Pak byla volná disciplína o tom, co kdo vymyslí. Jeden kluk jel například na kolečkových bruslích," sdělil za organizátory Václav Kovanda.

Na závěr si hasiči připravili netradiční útok, který provedli přímo na lávce. Rozhodně předvedli svoji zručnost, protože ani jeden z nich do vody nespadl.
Jedněmi z nejzmáčenějších hasičů byli Václav Kohout a Petr Hlaváček. „Vymýšleli jsme to s klukama dohromady. Nejtěžšího na tom nebylo nic, bylo to vše v pohodě. Je to pro srandu, ta musí být. Co bude na příště, ještě nevíme, na to přijdeme zase pár dní předem u piva," přiznal Hlaváček, kterého doplňoval Kohout.

Diváci byli jako pokaždé spokojeni. Bylo se rozhodně na co dívat. Nudit se určitě nenudili. „Kluci jsou odvážní, je vidět, že mají vodu rádi jako správní hasiči. Měli to pěkně připravené, nejlepší byl jejich útok," řekla Barbora Sedláčková.