Stejně jako v loňském roce redaktoři Deníku objíždějí koupaliště na Klatovsku a testují je. Tentokrát redaktorky zamířily do nově otevřeného areálu v Kolinci.
Vstupné není nijak předražené, dospělí zaplatí za celý den 30 korun a děti 15 korun. Hned u vstupu vidíme ceduli, kde se dozvídáme, jaká je teplota vzduchu a vody v malém a velkém bazénu. Chvíli se rozhlížíme, kam se uložíme. Na travnaté ploše je poměrně plno, jelikož je v současné době poloviční, protože tráva okolo bazénů nestačila ještě po rekonstrukci narůst. Ale místo se najde.

Jdeme vyzkoušet převlékárny, které jsou součástí objektu s novým sociálním zázemím. Všude je čisto, uklizeno, takže není co vytknout.

Na řadu přichází test vody a bazénů. Dětský bazén je ideální pro malé děti, je do něj pozvolný vstup a mohou se tam vyřádit na skluzavce nebo pod vodním hřibem. Prostřední bazén vyhledávají už větší chlapci a děvčata, kde mohou skákat, potápět se, hrát si nebo se učit plavat. I tam se hloubka od jednoho kraje k druhému mění. Oříškem je však největší bazén. Tam jsou jediným záchytným bodem schůdky, jinak po celé délce, kde je hloubka od 1,6 m do 1,77 m, nevystačíme, ani po okrajích nejsou udělány žádné stupínky, což některým návštěvníkům vadí. Ale i tenhle bazén je hojně využívaný, převážně plavci, i když i tam nějaký ten skokan skočí poblíž vaší hlavy. Ve všech bazénech je čistá průzračná voda.

Po osvěžení nám začíná kručet v břiše. Jdeme tak zjistit, jak jsou tady na tom s občerstvením. Bohužel jsme si vybraly špatný den, je to tady jak u snědeného krámu. Takže se musíme spokojit s brambůrky a limonádou. Prý se to ale zlepší, zásoby se doplní a občerstvení se rozjede. Tak uvidíme příště.

Pokud se děti zrovna nechtějí koupat, mají možnost si vyhrát i mimo bazény. Areál nabízí houpačky, prolézačky a nově je tady vybudovaná lezecká stěna. K využití je zde také hřiště na streetball, florbal a jiné sporty a také tenisové kurty.

Koupaliště v Kolince je ideální pro rodiny s dětmi. Jakmile doroste tráva a rozšíří se nabídka občerstvení, bude to areál na zlatou hvězdu.

Redaktoři Deníku jezdí na koupaliště na Klatovsku pravidelně. Máte tip, kam by měli zavítat? Napiště nám ho na mail: redakce.klatovy@denik.cz.