Z každé mateřské školy se zúčastnilo pět chlapců a pět děvčat, kteří soutěžili ve třech disciplínách – skok do dálky, běh na 30 m a hod míčkem do dálky. Děti se oblékly do barevných triček s logem školy a vzaly si s sebou vlajku, kterou reprezentovaly svoji školku. Na závěr her byli všichni sportovci odměněni perníkovou medailí a diplomem.

,,Ve školkách se pravidelně sportuje, pohybu věnujeme velkou pozornost. Děti z mateřských škol chodí do velkých tělocvičen, většinou základních škol, některé cvičí v sokolovně. Pohyb je zařazován i do každodenních činností. Sportovní hry se konaly nejprve v rámci jednotlivých mateřských škol, a ty nejšikovnější děti byly vybrány, aby reprezentovaly svoji mateřskou školu na hrách v rámci celého právního subjektu," řekla ředitelka klatovských mateřských škol Jitka Luňáková.

Popřát dětem k nejlepším výkonům přišla také vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu klatovské radnice Alena Kunešová. „Zvláště v dnešní době je nutné se věnovat sportovním činnostem, a to již od útlého věku. Je dobře, že učitelky se v tomto směru dětem věnují, podporují je a vymýšlejí různé hry. Svědčí o tom nejen účast dětí na sportovním dni, ale i postupné úpravy zahrad mateřských škol a náplně jejich pracovních dní," uvedla Kunešová.