„Byla to dlouhá cesta. O rekonstrukci jsme uvažovali už sedm osm let. Koupaliště, které jsme provozovali, bylo na hraně životnosti s ohledem na stav technologie i samotné zařízení. Už to bylo nebezpečné. Proto jsme v roce 2010 začali spřádat plány na opravu,“ řekl starosta Nýrska Miloslav Rubáš.

Celkově si veškeré úpravy vyžádaly náklady ve výši 24 milionů korun. Prostředky byly hrazeny z rozpočtu města. Vše trvalo zhruba 14 měsíců.

Filip a Jakub Procházkovi ze Sušice se narodili 1. června v plzeňské fakultní nemocnici mamince Lence a tatínkovi Vladimírovi. Filip přišel na svět v 15.06 hodin s váhou 3370 gramů a mírou 52 centimetrů, Jakub se narodil o patnáct minut později a po porod
FOTO: Koukáme na svět

Ojedinělostí je, že voda v bazénech je slaná. „Rozhodli jsme se pro to, že v sousedství je autokemp a chtěli jsme se vyvarovat jakýmkoliv nebezpečným situacím v okamžiku úniku buď plynného nebo poté i zásahu tekutého chlóru. Proto jsme zvolili tento způsob úpravy vody. Navíc si od toho slibujeme zatraktivnění celého zařízení,“ vysvětlil starosta.

Kvůli legislativě byla snížena hloubka bazénu, čili je nyní určen pro neplavce. Osazeny byly atrakce jakou hřib v dětském bazénu a chrlič a široká skluzavka dlouhá osm metrů.

Návštěvníci se kromě toho dočkali i nového zázemí.

Svatba novomanželů Havlíčkových na Kolonádě v Klatovech.
FOTO: Park v Klatovech láká ke svatbám

Na otevření koupaliště se přišly podívat davy lidí. „Zajímalo mě, jak to tady bude vypadat a je to super. Myslím, že konečně máme v Nýrsku pořádné koupaliště. je to hezké,“ řekla jedna z návštěvnic Pavlína Babková.

Součástí slavnostního otevření byl i doprovodný program, kde vystoupily klatovské mažoretky, modelky z Delija models inspirovaly dámy módní přehlídkou plavek, sestavu předvedly aquabely i modeláři s RC modely. Své dovednosti ukázali také záchranáři.