V současném zastupitelstvu má Klatovsko šest křesel. V roce 2012 je získali Jan Buriánek (ODS) z Horažďovic, Igor Jakubčík (ČSSD) z Klatov, Jaroslav Rehák (KSČM) z Točníka, Rudolf Salvetr (ODS) z Klatov, Milena Stárková (ČSSD) ze Sušice a Karel Šidlo (KSČM) z Bezděkova.

Pět zmiňovaných se o hlasy voličů bude snažit i letos. Jaroslav Rehák už ale ne, ten se rozhodl již nekandidovat „Cítím se více potřebný v městském zastupitelstvu, kde mám větší možnost reakce na dění okolo a výsledek je zajímavější než v kraji. Tam se to podle mě od komunální politiky odtrhne na vyšší politiku a více se tam hraje na to, že teď jsme my tady v koalici a to, co navrhne opozice, není dobře a my to vždy přehlasujeme," vysvětlil Rehák.

Působení a přístup v krajském zastupitelstvu je pro něj méně osobní než v městském zastupitelstvu. „Po volebním období, kdy jsem tam působil jako jeden z mladších členů, i strany, za kterou jsem tam byl, jsem nasbíral nějaké zkušenosti, nedostal jsem ale šanci to zúročit dál. Proto jsem si řekl, že svůj čas investuji někam, kde to bude zajímavější," dodal Rehák.

Kandidaturu do krajského zastupitelstva si rozmyslel také místostarosta Klatov Martin Kříž (TOP 09), který kandidoval v roce 2012, ale nyní už ne, chce toto volební období vynechat. „Rozhodl jsem se z časových důvodů, protože mám dvě malé děti, a také se chci věnovat práci na radnici. Myslím si, že se nemusím objevovat v každých volbách," sdělil Kříž.