„Zatančit si před domácím publikem využila celá řada místních souborů. Kromě pořádajícího Marty Dance se do soutěže přihlásily početné týmy ze Základní umělecké školy Josefa Kličky – ZUŠ dance a Modern Dance Studio, dále dvě skupiny tančící při Domě dětí a mládeže – Dance Stars a klub společenského tance. Přihlásil se také Dětský folklorní soubor Šumavánek a tým Daisy Plánice. Ti všichni společně s týmy z Domažlic, Dobřan, Holýšova, Plzně, Katovic, Blatné, Písku, Chodova a Prahy předvedly divákům celkem šedesát choreografií rozdělených do disciplín dance art, street dance, show dance, disco dance a plesových formací,“ uvedla za pořadatele Daria Nováčková.

Poslední tanec sezony v Klatovech 2017.Zdroj: Deník / Loudová Daniela

Šestičlenná odborná porota měla nelehký úkol rozhodnout o pořadí skupin v každé kategorii. Nejúspěšnější skupinou se stala ZUŠ dance z Klatov, která se umisťovala na mnoha předních místech ve více kategoriích.

„Přípravy soutěže jsou každoročně velmi náročné, ale promítnou se do pohodového průběhu celé akce. Příjemná přátelská atmosféra, radost z tance a při troše štěstí i radost z medaile, společná oslava, sdílení dojmů. To jsou součásti soutěže, které ji dělají takovou, jaká je,“ dodala na závěr Nováčková.

Výsledky

Miniděti – Dance art
1. Daisy – Plánice – Až vyrostu, 2. ZUŠ dance
Děti – Dance art
1. ZUŠ dance – Life, 2. That I Am Yours
Děti – plesové formace
3. Marty Dance – Pomáda
Děti – show dance
1. ZUŠ dance, 2. TS Dance Stars – Klatovy
Junioři – Dance art
1. ZUŠ dance – Klatovy – Follow Me…, 2. Beliver, 3. I Miss You
Junioři – Disco a Disco show
1. ZUŠ dance
Junioři – Show dance
1. ZUŠ dance – Lost in Magic, 2. TS Dance Stars – Sweet Escape, 3. ZUŠ dance – Noc v muzeu
Mládež – Dance art
1. Marty Dance, 2. Modern Dance Studio
Mládež – Show dance
1. Modern Dance Studio
2. ZUŠ dance
Mládež – ples. formace
2. Taneční klub DDM