Během koncertu bude k dispozici také Betlémské světlo, které na Mouřenec přivezou skauti z Hartmanic.

„Koncertem amatérského sboru z Žihle jsme před třemi lety probudili do té doby spící Mouřenec k životu. Od té doby mohli lidé do kostela přijít už na desítky koncertů, konají se tu pravidelně komentované prohlídky, lidé mohou chodit na bohoslužby nebo odborné přednášky. Jsme moc rádi, že z koncertů Žihelského sboru je tradice. Letos vystoupí na Mouřenci už počtvrté," připomněl Lukáš Milota, který spolu s dalšími nadšenci akce v jednom z nejstarších kostelů na Šumavě připravuje.

Součástí koncertu bude také minimálně jedno překvapení. „Překvapení se dopředu neprozrazují. Jen řeknu, že Mouřenec dostane další krásný dárek, tentokrát od místních annínských sklářů z manufaktury," dodává Milota.

Poprvé mohou lidé také v neděli v kostele vidět vánoční stromek, který jako v minulém roce ozdobili manželé Alena a Josef Bernardovi z Úbislavi.

Vstupné na nedělní koncert bude dobrovolné a výtěžek půjde na další provoz kostela. Pro zájemce je po vystoupení sboru připravená komentovaná prohlídka kostela i barokní kostnice.

Do konce roku bude Mouřenec přístupný ještě o Štědrém dnu od 11 do 12 hodin. Setkání zakončí přesně ve 12 hodin zvuk mouřeneckého zvonu ze 14. století.

V sobotu 27. prosince od 16 hodin se lidé mohou těšit na promítání pohádky Anděl Páně, která před 10 lety vznikla i na Mouřenci. Pohádku uvede její režisér Jiří Strach a připraven je i další doprovodný program.

Až do 27. prosince je možné do kostela přinášet drobné dárky, které o den později organizátoři předají seniorům v domově důchodců v Sušici.

Pestrý rok 2014 na Mouřenci vyvrcholí o silvestrovské půlnoci bohoslužbou při svíčkách, kterou bude sloužit P. Tomas van Zavrel.