„Stavební úřad už začal tlačit na to, aby se s tím něco udělalo, protože byl dům hodně staticky narušený. Na rekonstrukci jsem neměl finanční prostředky, takže budovu zbourám. Žádné plány s jinou výstavbou nemám, ani nechci pozemek prodávat. Nechám pozemek volný, zatravním ho a nechám tak trochu zeleně v centru města," řekl Deníku majitel budovy Miroslav Berka.

Zbourání domu mnozí lidé uvítali. Podle nich to bylo stejně hrozné jako Větrovna. „Už to bylo v hodně zchátralém stavu. Podle mě by bylo jen otázkou času, kdy by to spadlo samo a udělalo ještě víc škody. Takhle se to místo prosvětlí," uvedl Klatovan Leoš Jehlík.

Stejně tak jsou rádi i lidé, kteří bydlí v okolí již téměř zbouraného domu. „Dívala jsem se na to každý den z okna. Je škoda, že se o to nikdo nepostaral. Byl to pěkný barák, mohlo z toho leccos být, kdyby se to nenechalo tak zchátrat," sdělila Eliška Uldrychová, která dodala: „Teď jsem ráda, že už to bude pryč. Budeme mít zase jiný, hezčí pohled z okna a už se nebudu muset před návštěvou stydět. Vždy říkali, co to tady máme za hrůzu."