Tento údaj vyplynul z jedné z kontrol, kterou v průběhu třetího čtvrtletí udělali členové finančního výboru. „To zřejmě následně ovlivní tvorbu rozpočtu pro rok následující,“ řekl předseda finančního výboru Josef Maršát, který s výsledky seznámil sušické zastupitele na středečním jednání. „Ukazuje se, že plánované příjmy ve výši 257 milionů korun budou překročeny a naopak plánované výdaje ve výši 274 milionů nebudou naplněny,“ upřesnil Maršát.


Stavy příjmů a výdajů pro letošní rok nebyly jedinou záležitostí, které se finanční výbor věnoval. Provedl také kontrolu pokladních operací na sušické radnici. „Šlo o náhodnou kontrolu, která nebyla předem hlášena. Neshledali jsme žádné zásadní pochybení,“ dodal Maršát. Jedna z prováděných kontrol byla zaměřena na stav pohledávek vůči sušické radnici. „Došli jsme k cifře 48 milionů korun. Na první pohled to vypadá, že jde o vysoké číslo, ale plných 39,5 milionu korun tvoří pohledávky z bytového fondu,“ popsal výsledky kontroly Maršát s tím, že většina dluhů je vymáhána soudní cestou a v podobných případech prý město velmi dobře spolupracuje s exekutory.


Další dluhy se týkají nejrůznějších odborů města. Například k 31. prosinci 2007 nebyl zaplacen poplatek za psy za téměř 20 tisíc korun. Přes jeden milion korun dosáhly pokuty v dopravě.


Mělo by město razantněji postupovat proti dlužníkům? Napište do diskuze.