Jde o matku 31leté Lucie, která s odstupem 23 let, uvedla, že když byla malá, tak ji Klička po několik let pohlavně zneužíval. Její matce, jejíž přání zůstat v anonymitě Deník respektuje, se nelíbí, že rodina zemřelého i mnozí další zpochybňují důvěryhodnost její dcery a někteří více či méně otevřeně naznačují, že si vše vymyslela.

Vaše dcera tvrdí, že v době od jejích pěti do osmi let ji Klička, který byl tehdy jejím strýcem, konkrétně manželem vaší sestry, pohlavně zneužíval. A to nebylo vše, čím si prošla. Když jí bylo osm, měla se stát obětí dalšího sexuálního násilí ze strany jiného muže. Můžete prozradit, o co šlo?

Jeden příbuzný ji vysvlékl do naha a pokusil se ji znásilnit, ale nešlo mu to. Provalilo se to a byl dokonce soud. U něj za to dostal podmínku.

To se ale muselo vyšetřovat. S Lucií tehdy jistě mluvila řada odborníků a šetřila to i policie. Nejde mi na rozum, že by se vaše dcera v osmi letech nesvěřila s tím, že je již tři roky zneužívána dalším mužem. Dokážete si vysvětlit, proč nic neřekla, když jí podle svých slov věříte, že opravdu byla po celou tu dobu obětí sexuálního zneužívání ze strany svého strýce?

To já nevím, asi měla strach. Když byla malá, tak ji strýc fackoval. Jednou jsem kvůli tomu musela přiběhnout z kravína, tekla jí krev. Já tehdy dokonce zakázala, aby se s ním stýkala.

Pokud budeme vaší dceři věřit, pak se jako malá holčička stala sexuální obětí hned dvou mužů. Jak se s tím dokázala vypořádat?
Jak se to na ní podepsalo, to nevím. Ona se ani dnes nechce moc bavit o tom, co tehdy bylo s Vlastou. Nechce ani nic říct mně, jako mámě. Ale je pravda, že je vdaná a má dvě malé děti.

To, že měla být zneužita svým strýcem Kličkou, údajně vaše dcera na policii neoznámila sama od sebe, ale stojí za tím speciální pedagožka Bezděková, která stála i na počátku nýrského případu, neboť jako první pojala podezření z možného zneužívání holčičky jejím otcem. Je to pravda?

Ano, to je pravda. Dcera by to na policii sama říct nešla. Lucie zná paní Bezděkovou, protože k ní chodí se synem.
Chtěla bych k tomu dodat, že pár dnů předtím, než se oběsil, u nás Vlasta byl. Brečel, prosil nás o adresu a telefonní číslo na dceru a pak jí několikrát volal. Kdyby to neudělal, tak by s ní nemusel nutně mluvit, nemyslíte?

To, zda něco udělal, nebo ne, by měl rozhodnout někdo jiný než my dva. Vraťme se k vaší dceři. Ze strany rodiny mrtvého zazněla na její adresu kritika, že je narkomanka. Můžete se k tomu vyjádřit?

Lucie nikdy drogy nebrala a nebere. Chodí do práce, stará se o dvě malé děti.