Ve čtvrtek zahájili sezonu v městských lázních v Klatovech, dalším místem bude Sušice. V poledne na Den dětí se otevřel vstup do bazénů v klatovských lázních. Letos tam žádné novinky na návštěvníky ale nečekají. „Nechystali jsme nic nového, protože po letošní sezoně budeme bourat dětský bazén a chceme stavět nový. Takže se připravujeme na tuto investici. Jinak provozní doba koupaliště i vstupné zůstávají stejné,“ řekl Deníku ředitel Technických služeb města Klatov, které mají koupaliště na starost, Peter Pošefka.

OTEVŘOU O VÍKENDU
O tomto víkendu by mohli otevřít koupaliště také v Janovicích nad Úhlavou, ale záleží na kvalitě vody, jelikož jsou bazény napouštěny z řeky. K zahájení sezony přidají v Sušici, a to v neděli, kdy se na tamním koupališti uskuteční oslava Dne dětí. Od 14 do 18 hodin tam je přichystán program pro děti plný soutěží a v 16 hodin se mohou těšit i na pohádku. Co se týká vstupného, tak zůstává stejné jako vloni. Jelikož jde o nové koupaliště, tak provozovatelé žádné novinky nedělali. Zlepšit by se tam měla možnost parkování jelikož je rekonstruována Volšovská ulice, kde vznikají nová parkovací místa. Okolo poloviny června plánují otevřít koupaliště také v sousedním Kolinci.

NOVÉ KOUPALIŠTĚ
Pátek 16. června bude slavností pro obyvatele Nýrska. Dočkají se totiž konečně nového moderního koupaliště a ještě se budou cítit jako u moře. „V bazénech bude slaná voda. V dětském bazénu, který má hloubku do cca 90 cm, budou atrakce jako hřib, skluzavka dlouhá asi 12 metrů a chrlič. Velký bazén je do 160 cm. V areálu je kompletně nové zázemí,“ sdělil starosta Nýrska Miloslav Rubáš. Ve slavnostní den je připraven i doprovodný program, kde se mohou lidé od 16 hodin těšit na RC modely, záchranáři, módní přehlídka, vystoupení mažoretek, aquabely a hudební vystoupení.

Termín otevření zatím neví na koupališti v Dolanech. K vykoupání lidé na Klatovsku využívají také bazény v kempu ve Strážově, ve sportovním areálu ve Vrhavči a v kempu v Žihobcích.

Jednatel klatovské pobočky a zástupce Rodenstocku pro oblast střední a východní Evropy Roland Dimbath.
Rodenstock bude potřebovat 200 lidí