Dnem, kdy se všichni sejdou na náměstích a návsích, je 14. prosinec, a společně s Českým rozhlasem se koledy rozezní v 18 hodin.
Letos se na Klatovsku do zpívání zatím přihlásily Svrčovec, Annín, Hamry, Nýrsko, Kvášňovice, Javor a Klatovy.

Na náměstí v Klatovech se bude zpívat již pošesté a přichystán je i doprovodný program. Od 17 hodin vystoupí zpěvák Pavel Vítek a pěvecký sbor Sněženky a machři působící při Masarykově základní škole v Klatovech. Tato akce je hojně navštěvována. „Předloni přišlo 852 lidí a vloni počet stoupl na 1058. Určitě nás potěší, když nás letos přijde zpívat ještě více a lidé si odnesou pěkný zážitek," řekla vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu klatovské radnice Alena Kunešová.

Potřetí se do akce zapojí v Javoře, kde se všichni scházejí pod pergolou na návsi u rozsvíceného stromečku. „Akce se tady ujala, lidé si ji oblíbili. Na to, jak jsme malá vesnička, tak to mělo velký úspěch a lidi to baví, těší se, že se zase sejdeme a zazpíváme si. Nebude chybět ani tradiční občerstvení, takže všechny srdečně zvu," uvedla starosta Javora Dita Bytelová.

Stejně tak se u vánočního stromu sejdou i v Nýrsku na náměstí. V Kvášňovicích se bude zpívat před obecním úřadem, v Hamrech na sportovišti v předních Hamrech, ve Svrčovci a v Anníně u kapliček.

Pokud se chcete ještě ke společnému zpívání přidat, můžete se zaregistrovat na internetových stránkách www.denik.cz/cesko-zpiva-koledy/.

Ve středu 14. prosince vyjde v Klatovském deníku zpěvník s texty všech zpívaných koled.