Nejen pro děti je určena kniha s názvem Světem šumavské přírody, která zajímavou formou, jež kombinuje ilustrace Pavla Procházky a fotografie desítek fotografů, představuje množství živočišných a rostlinných druhů lesů, luk, rašelinišť a okolí ledovcových jezer. „Naše kniha ukazuje, že příroda nemá hranic, a popisuje fenomény nejen na území Národního parku Šumava, ale také v chráněné krajinné oblasti a u sousedů v Národním parku Bavorský les. Je takovou ochutnávkou z bohatství jednotlivých biotopů, nahlédnutí do historie krajiny a ochrany přírody. Naším přáním bylo připravit knihu, která by nikdy nekončila. Knihu, u které, když dočtete poslední řádek, máte chuť znovu číst od začátku," představuje novou publikaci za všechny autory Martina Kučerová.

Kniha Světem šumavské přírody je k dostání v informačních střediscích a návštěvnických centrech NP Šumava a také na jeho e-shopu za 370 Kč.

KNIHA PŘÍBĚHŮ

Na stejných místech si za 449 Kč můžete pořídit také poslední novinku letošního roku, knihu s názvem 25 let/ 25 příběhů Národního parku Šumava, která představuje nádheru Šumavy velmi netradičně – skrze osobní příběhy lidí.

„Tato kniha seznámí čtenáře s jednotlivými šumavskými fenomény, jako jsou například houby, vývoj šumavských lesů, tetřev, kůrovec, šelmy, dílo Karla Klostermanna nebo šumavská architektura, o kterých vyprávějí jednotlivé osobnosti, které jsou s těmito fenomény spjaty osobně nebo profesně. Zároveň se dozvíte mnohé o jejich životních příbězích, například o tom, jak si režisér Jiří Strach našel na Šumavě manželku při natáčení pohádky Anděl Páně nebo jak zooložku Elisu Belotti přivedl rys ze slunné Itálie na studenou Šumavu," prezentuje novou knihu příběhů její autor Jan Dvořák.