Řeč je o klatovské taneční skupině MINI DOLLS, která funguje v rámci občanského sdružení Millenium gym Klatovy.

Koncem března se skupina MINI DOLLS zúčastnila soutěže Jarní pohár – Děti v akci, která se konala v Praze. „Soutěž byla dvoudenní a jen v nedělní části, které se skupina MINI DOLLS účastnila, bylo k vidění okolo 160 tanečních vystoupení rozdělených do různých stylových a věkových kategorií," uvedl za Millenium gym Klatovy o. s. Václav Toman.

Přestože taneční skupina má za sebou teprve první rok fungování, a je tedy úplným nováčkem na tanečních soutěžích, může se již pochlubit prvními úspěchy. Děvčata bojovala ve třech kategoriích, přičemž v každé z kategorií dosáhla na medaile, ve dvou získala stříbrné a v jedné bronzové. „Zejména obě stříbrné medaile byly velkým úspěchem, neboť se o ně děvčata musela utkat v konkurenci dalších šesti tanečních skupin u mladších děvčat a následně v kategorii starších děvčat s osmi dalšími skupinami," sdělil Toman.

Za prvními úspěchy taneční skupiny stojí její zakladatelky a zároveň trenérky a choreografky Marika Staňkovská a Simona Ibermajerová. Taneční soutěže se zúčastnila jen část taneční skupiny, která má okolo 70 děvčat ve třech věkových kategoriích (3-5, 6-9, 10-14 let). Ty plánují její vedoucí do budoucna ještě rozšířit.

Vystoupení úspěšné skupiny MINI DOLLS můžete zhlédnout 3. května v rámci zahájení turistické sezony v Klatovech na náměstí, a to v čase od 10 do 10.30 hodin.