„Začínalo se výměnou řetězu na motorové pile, pak následovalo volně stojící polínko, kde museli soutěžící odříznout kotouček, aby odlétnul. Následoval kombinovaný řez, kde museli řezat shora a zespoda, aby kotouč odpadl. Čtvrtým úkolem bylo řezání ruční pilou břichatkou, poté si museli otevřít závoru, tím, že naplnili pomocí kyblíku vodou nádobu, která závoru převážila. Další disciplínou bylo odřezávání půlkotoučků ze stojícího polena a na závěr bylo přeštípnutí polena napůl a donesení do cíle," popsal trasu za organizátory David Sýkora.

Ten byl rovněž jedním z účastníků soutěže. „Bylo to strašné, nejhorší bylo řezání ruční pilou, pak už to bylo v klidu," vydechl ze sebe po zdolání úkolů Sýkora.

Poprvé si tuto soutěž vyzkoušel František Valíček, který přijel podpořit své kamarády, kteří se rovněž účastnili. „Nijak jsem se na to nepřipravoval, ani nedělám v lese, abych to měl více v ruce. Jen doma dělám dřevo na topení. Nejtěžší bylo určitě řezání pilou," přiznal Valíček.

Nejlépe si se vším poradil Zbyněk Weininger. Druhé místo obsadil pořádající David Sýkora a třetí skončil Marek Coufal.

Přichystán byl také program pro návštěvníky, kteří si mohli například zaházet sekerou na terč, vyzkoušet si, jak dlouho udrží půllitr piva ve vzduchu a také sekání na přesnost.

Pro děti byly k dispozici nafukovací skluzavky.