Doporučení na Národní přehlídku pak získal i soubor D3 Karlovy Vary za představení Antonína Přidala Malé noční hry v režii Anny Ratajské.

„Na představení Pěna dní jsem se moc těšil. Scénář byl velmi zajímavě napsaný a hlavně, překvapilo mě zpracování této hry," nechal se slyšet předseda odborné poroty František Zborník.
Na letošní přehlídce se o postup utkalo devět souborů z celého Plzeňského kraje. Dvě želízka v ohni měl i klatovský okres, a to soubory Za Oponou při SDS Klatovy a Schody Sušice.
„Klatovy se velmi zlepšily. Na přehlídce předvedly inscenaci Trouba na večeři od Francise Vebera v režii Tomáše Javorského. Ukázalo se, že na textu, který je bulvární komedií, dokázali pochopit poselství a předat ho dál divákovi tak, aby ho i on pochopil. Myslím, že se to souboru podařilo. Tento soubor na sobě velmi pracuje a jsem přesvědčen, že pokud nepoleví, tak nám tady za dva tři roky předvede něco, co bude bezpochyby usilovat o hlavní ceny této přehlídky. Veliká gratulace," zhodnotil výkon klatovského souboru předseda poroty.
Klatovský i sušický soubor si z přehlídky odvezly čestná uznání za herecké výkony. Z Klatov obdrželi čestná uznání za herecký výkon Jiří Matějka a Jindřich Gregora. Ze Sušice si pak za herecký výkon v představení Čtyři vraždy stačí, drahoušku v režii Zuzany Navrátilové odnesli čestná uznání Martin Janouch a Martin Vítovec.
„Jsme moc spokojeni a ocenění si nesmírně vážíme," sdělila Deníku principálka souboru Schody Sušice Zuzana Navrátilová.