„Soutěž už se konala v Nýrsku několikrát. Poprvé jsme ji pořádali v roce 2009. To vítězky postupovaly na krajská a republiková kola. Vše se nám moc líbilo, dívky si vše užily, ale soutěž vzbuzovala i spoustu rozporuplných pocitů, proto si děláme soutěž už jen u nás. Letošního ročníku se zúčastní děvčata mladšího věku," informovala organizátorka akce Pavlína Karlovská.

Na slečny čekalo pět disciplín: rozhovor s moderátorem, soutěž chytrosti a důvtipu, soutěž šikovnosti, volná disciplína a módní přehlídka. Každou disciplínu hodnotila desetičlenná porota.

Ještě před zahájením soutěže je na první disciplínu připravil Deník a trochu je vyzpovídal.

„Přihlásila jsem se sem, protože dům dětí a mládeže je moc krásný a myslím si, že soutěž bude zábavná a já mám zábavu moc ráda," řekla jedenáctiletá soutěžící Tereza Marie Večerková.

Jako volnou disciplínu si zvolila tanec s partnerem, předvedli tance cha cha a jive. „Mám ráda tanec a chodím na latinskoamerické tance," uvedla Tereza a dodala, že by se v budoucnu chtěla zúčastnit pravé soutěže Miss.

Druhou kandidátkou na korunku byla jedenáctiletá Terezie Karlovská. „Přihlásila jsem se, protože se pořád musí něco zkoušet a mě to baví. Ve volné disciplíně budu mažoretkou. Sestavu jsem trénovala dva měsíce, na mažoretky chodím druhým rokem," sdělila Terezie a přiznala, že má trému.

Konkurentkou Terezy a Terezie byla osmiletá Anna Bořánková, která strach ze starších soupeřek neměla. „Připravila jsem si také vystoupení jako mažoretka a gymnastickou sestavu. Chtěla jsem prožít něco nového, co jsem ještě neprožila, tak jsem se přihlásila," svěřila se Anna.

Nejvíce děvčata potrápily testy chytrosti. Během jejich plnění na nich byla chvílemi vidět bezradnost, ale nakonec si se vším poradily.
Po splnění všech disciplín následovalo slavnostní vyhlášení. Porota dala během soutěže nejvíce hlasů Terezii Karlovské, která se tak stala Dívkou DDM Nýrsko 2015.