Z oblastní postupové soutěže přijely ověšené zlatem a stříbrem.

Soutěž se konala v sobotu v Žatci, kam vyjely čtyři skupiny mažoretek ve věkových kategoriích senior, děti starší, děti mladší a poprvé na soutěži vystupovaly i minimažoretky, jejichž věkový průměr je 4,5 roku a kroužek mažoretek navštěvují teprve od září loňského roku.

„Přes nepřízeň počasí a pověstnou třináctku se nám v Žatci dařilo a vybojovaly jsme dvě první a dvě druhá místa. Minimažoretky a děti mladší byly zlaté. Děti mladší navíc získaly titul Mistr oblasti a postup na Zemské finále pro Čechy, které se bude konat ve Strakonicích 3. – 4. června. Děti starší a seniorky se umístily na krásném druhém(stříbrném) místě, což oběma zajistilo též postup na Zemské finále a titul I. vicemistr oblasti,“ uvedla vedoucí klatovských mažoretek Dana Grünerová.

Na Zemském finále se klatovské mažoretky setkají s vítězkami z ostatních oblastních kol a budou bojovat o postup do finále MČR do Poděbrad.

„Musíme i nadále hodně trénovat, jelikož na Zemském finále Čechy ve Strakonicích bude konkurence obrovská. Byla jsem moc ráda za umístění, které všechny moje svěřenkyně získaly. Děvčata své sestavy „zašly“ krásně, dokázaly zvládnout trému a vystoupení se jim opravdu moc povedla. Jsou to šikulky,“ byla na své mažoretky pyšná Grünerová.

Svěcení božích muk Herrgottsriegel u cesty na Černé jezero
FOTO: Lesy České republiky plánují stavbu rozhledny na Můstku