Na stožár vysokého napětí vylezl mladý Rumun, který vyhrožoval, že z výšky zhruba 30 metrů skočí, nedostane-li výplatu. Na zem se ho podařilo dostat až po třech hodinách, a to díky vynikající práci klatovského kriminalisty, který ho přesvědčil, aby slezl.

„Všimli jsme si ho kolem půl páté nahoře na stožáru a bylo nám divné, co tam dělá. Z ČEZu nebyl, a tak jsme zavolali polici,“ řekla Deníku obyvatelka Novákovic. Na místo se ihned sjeli policisté, hasiči-lezci, zdravotníci a energetici, kteří museli vypnout vedení, jinak by muže mohlo zabít.

Cizinec zhruba ve třiceti metrové výšce křičel, že chce svoje peníze. Stále vyhrožoval, že skočí, svlékal se a dokonce se několikrát pořezal na ruce. Zhruba po dvou a půl hodinách začal slézat. Když ale viděl, že se blíží záchranáři, lezl zpátky nahoru. Asi po třech hodinách se nakonec nechal přesvědčit, aby slezl na zem. Pak už si ho převzali policisté a zdravotníci, kteří mu ošetřili krvácející ruku a odvezli ho do nemocnice.

Skvělou práci na místě odvedl klatovský kriminalista, který byl přivolán, protože umí rumunsky.

„Firma jim vyplácí peníze až koncem měsíce a on je chtěl hned, protože skončil, což agentura odmítla. Vyjednávání s ním nebylo jednoduché. On nechtěl ustoupit, chtěl svoje peníze. Vyhrožoval, nevěděli jsme, co udělá. Pořezal se, odhazoval věci, zahodil i mobil. Než jsem si trošku získal jeho důvěru, tak to bylo složitější. Když se to podařilo, uvěřil, že na něj nechceme ušít nějakou boudu a nakonec jsme ho dostali dolů. Ale bylo to těžké,“ řekl Deníku na místě kriminalista, který měl hlavní zásluhu na tom, že událost neskončila tragédií.