V minulých letech pochod společně s klubem pořádalo také Sdružení pro obnovu rozhledny na Sedle. To ale svoji existenci už ukončilo. „V letošním roce se konala jednání kvůli předání rozhledny na Sedle. Možným uchazečem bylo město Sušice. To je organizací, která funguje a bude fungovat. Jednali jsme i s Klubem českých turistů, ale ten neměl zájem. Ve finále jsme se tedy dohodli se Sušicí, předáme jim rozhlednu za symbolickou korunu a oni se o ni budou nadále starat. Z toho vyplynulo i to, že skončilo sdružení, protože už není moc sil ani lidí, kteří by to dále táhli. Rozhodli jsme se, že činnost ukončíme a od 1. 1. 2016 je sdružení v likvidaci," uvedl starosta obce Podmokly Petr Pavlíček.

Sdružení působilo od roku 2002. V roce 2009 byla postavena rozhledna a loni uplynulo pět let udržitelnosti projektu. Pochod ale pokračuje dál. „Chtěli bychom ho vrátit do původní roviny, kdy to byl pochod za Kelty na Sedlo. Ujali se toho místní hasiči, kteří budou pochod organizovat dál. Uvidíme, zda vymyslíme nějaké nové lákadlo místo keltského punče, který už letos nikdo nechtěl vařit," sdělil Pavlíček.
V návštěvnosti pochodu byly některé roky výraznější. Přímo z Podmokel vychází vždy okolo stovky účastníků. „Záleží hodně na počasí. Jezdí sem i lidé z daleka a pravidelně. Je vidět, že už si na to zvykli. Přímo na Sedle se sejdou mraky lidí. Táhne tam hodně penzion, který pořádá vepřové hody. Někteří lidé tam jedou i jen kvůli nim, takže ani na rozhlednu nedojdou. Někdo už tam ani nechce chodit, protože je to pro některé už masová akce. Tady v Podmoklech je to ještě klidné," zhodnotil Pavlíček.

Na pochod se vydávají celé party nadšenců, které mnohdy neodradí ani sníh ani mráz. „Chodím od té doby, co postavili rozhlednu. Máme už stálou partu, se kterou sem jezdíme. Bereme si i různé převleky, protože je Silvestr a má být legrace. Užíváme si to a nechodíme tam kvůli jídlu jako ostatní. My máme jídlo s sebou," smál se jeden z účastníků František Thurnvald ze Sušice.