„Jednotlivé akce jsou každoročně zařazovány do seznamu na základě požadavků jednotlivých společenství nebo občanů města, dále požadavků osadních výborů integrovaných obcí, ale i na základě kontrolní činnosti, kterou odbor na pozemních komunikacích provádí. Seznam jmenovitých akcí, které se navrhují k realizaci v každém roce, schvaluje rada města. Finanční prostředky, které město každoročně na opravy poskytuje, schvaluje zastupitelstvo města. Nároky na opravy ale přesto několikanásobně převyšují finanční možnosti města. Proto nemůže být vyhověno všem požadavkům v daném roce a tyto nároky se potom přesouvají do dalších let,“ uvedl vedoucí hospodářského odboru klatovské radnice František Kocfelda.
Navržené akce v jednotlivých létech jsou koordinovány se správci sítí. Ti pak finančně přispívají na následnou plošnou opravu rozkopaných komunikací.

Pro rok 2019 byly do plánu zahrnuty opravy Jungmannnovy ulice, kde budou dokončeny práce, které začaly již letos, dále bude kompletně opravena Harantova ulice včetně veřejného osvětlení, Nerudova ulice v úseku mezi Domažlickou a Voříškovou, kde se počítá kromě rekonstrukce kanalizačního, vodovodního a plynového řadu, výměny kabelů a sloupů veřejného osvětlení také s celoplošnou opravou povrchu chodníku, parkovací plochy naproti budovy zimního stadionu a vozovky. Dále je v plánu rekonstrukce Voříškovy ulice v úseku mezi Nerudovou a Podhůreckou včetně parkovacích stání a opravy se dočká také Podhůrecká ulice v úseku Domažlická až k budově mateřské školky, kde budou kromě řadů opraveny chodníky a vozovka a vyměněno veřejné osvětlení. „Na výše uvedené akce budou vypsána dvě výběrová řízení na zhotovitele stavby. Ta určí skutečné finanční náklady. Následně bude rada města schvalovat další akce ze „zásobníku“,“ dodal Kocfelda.

Stejně jako hospodářský odbor má vyčleněny finanční prostředky na opravy komunikací jejich správce – Technické služby města Klatov. Ty provádí každoroční opravu výtluků po zimě, čištění chodníků, drobnou opravu a údržbu chodníků, vozovek, mostů a lávek, světelné signalizace, veřejného osvětlení a podobně.

Vítání občánků v Klatovech 12. prosince 2018.
FOTOGALERIE: V Klatovech přivítali občánky