„V neděli 13. září čeká naši farnost historická událost. Do Strážova o tomto pouťovém víkendu přijede návštěva z polských obcí Czarna a Dąbrowki. V souvislosti s připomínkou deseti let od úmrtí papeže Jana Pavla II. uloží generální vikář plzeňského biskupství Mons. Josef Žák v kostele sv. Jiří ve Strážově vzácné papežovy relikvie. Jde o kapku krve, která byla papežovi odebrána v posledních dnech jeho života jako záloha pro případnou transfuzi. Ta ale nakonec nebyla potřeba," uvedl strážovský starosta Josef Rousek a dodal, že ostatky budou uloženy ve speciálním ozdobném relikviáři, který bude natrvalo umístěn na jednom z bočních oltářů strážovského kostela. Hlavní program začne v 11.30 hodin průvodem od radnice okolo školy do kostela. Ihned poté bude následovat mše svatá s převzetím ostatků.

„Celý pouťový víkend u nás stráví skupina poutníků z rodiště našeho pana faráře. Oplatí nám tak loňskou návštěvu v obci Dąbrowki v Podkarpatském vojvodství, která byla historicky prvním zahraničním turné strážovského pěveckého sboru. Součástí čtyřdenního programu, který pro naše hosty chystáme, je mimo jiné výlet na Šumavu, prohlídka Klatov či posezení v bezděkovském pivovaru," uvedl Rousek.

Pouť ale samozřejmě nebude mít jen duchovní rozměr. Tradičně bude po celý víkend strážovské náměstí rájem všech dětí. Pouťové atrakce budou obohaceny o autodrom. Rodiče si budou moci navíc na náměstí posedět v pivní zahradě, kterou pořádá bavorský pivovar. Kdo nemá chuť na pivo, může si dát burčák nebo se zúčastnit ochutnávky vín.

Přichystány jsou i čtyři výstavy, pochlubí se krajkářky, malíři, zahrádkáři i chovatelé.

Pouť obohatí i hudební vystoupení. V sobotu večer zahraje v sokolovně skupina KABÁT REVIVAL a v neděli od 13 do 17 hodin na náměstí jihočeská dechovka Babouci.