Žena se seniorem, který byl v minulosti trestán za stalking či útok na úředníka, prožívala měsíce hrůzy. Soudu řekla, že vše začalo tím, že chtěl, aby mu dělala pečovatelku. „Po chvíli jsem poznala, že nepotřebuje žádnou pečovatelku, že je soběstačný. Když jsem mu to řekla, hrozně se zlobil,“ uvedla. Jenže zlobením to neskončilo.

Muž ji kombinací scén a výhrůžek fyzickým násilím vůči jejím příbuzným nakonec donutil, aby k němu začala dojíždět a posléze u něj zůstala. Poté ji začal zamykat a jeho agresivita narůstala. Přidalo se surové fyzické napadání i psychické týrání. Ženě se podařilo několikrát utéci, mimo jiné i tak, že po několika svázaných prostěradlech sešplhala z okna, obžalovaný ji však pokaždé dalšími výhrůžkami přinutil k návratu, nakonec dokonce i ke svatbě.

„Ačkoliv soustavně odmítala uzavřít s ním manželství, pod vlivem jeho výhrůžek, že ji půjčí ke znásilnění kamarádům a až toho bude mít dost, tak ji nechá v lese napospas zvěři, případně že ji odveze na Boubín, tam ji přiváže řetězem a nechá ji chcípnout, že už to jednou udělal, se svatbou souhlasila. Konala se v říjnu 2016,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně.

Sňatek dal muži impuls k další agresi. „Povalil mě na zem, vzal sekeru a bouchal mi jí kolem hlavy. Pak mě odtáhl do koupelny a hlavou mi bouchl o kachlíčky. Pak mi řekl, abych si vzala lopatu a šla si do sklepa vykopat hrob,“ popsala jeden z incidentů žena, která nakonec sebrala odvahu, z bytu uprchla a vše nahlásila policii.

Obžalovaný po celou dobu soudního procesu vinu odmítal. „Že bych ji mlátil, nepřipadá v úvahu. Nikdy jsem na ni nesáhl, nikdy k ničemu nedošlo. Vše je to od začátku do konce smyšlené,“ prohlásil mimo jiné i ve své závěrečné řeči.

Klatovský soud mu ale neuvěřil a poslal ho na čtyři roky do věznice s ostrahou. Muž se odvolal ke krajskému soudu v Plzni, jenže neuspěl. „Odvolání obžalovaného bylo tento týden zamítnuto,“ informovala mluvčí soudu Lucie Jíchová.

Obžalovaného přivedla do soudní síně eskorta.
Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak