Tato žena, jež je v Sušici známá jako značně problémová a agresivní, neunesla verdikt soudu, který došel k závěru, že se strážníci tím, že ji odvezli za město a vysadili ji tam, nedopustili trestného činu, ale maximálně přestupku.

Incident se odehrál již v prosinci 2014. Oba strážníci tehdy přijeli na nábřeží v Sušici. Z okna baru se vyklonila Hana K. a vulgárně jim nadávala. Na závěr ukázala vztyčený prostředníček. Strážníci ji za asistence státní policie vyvedli ven, spoutali jí ruce za zády a naložili ji do auta. Hanu K. odvezli nejprve na služebnu a poté na vyšetření do nemocnice, neboť ji chtěli převézt do protialkoholní záchytné stanice. Jenže v Plzni neměli místo. Žena tvrdí, že ji poté odvezli za město na tzv. Páteček, kde ji zanechali osudu. Navíc jí prý při zákroku vážně zranili ruku. „Dodnes si ji léčím,“ tvrdí i po třech a půl letech. Chudý s Daňkem ale odmítli, že by ženu vezli na Páteček i že by jí jakkoli ublížili. „Nic protiprávního jsme neudělali,“ uvedl Daněk a Chudý tvrdil totéž.

Nové karafiáty věnovali klatovští pěstitelé městům.
Nové karafiáty věnovali klatovští pěstitelé městům

Klatovský soud rozhodoval ve věci už potřetí. Loni v lednu strážníky uznal vinnými a shodně jim uložil trest 100 hodin obecně prospěšných prací. Krajský odvolací soud ale v květnu rozsudek zrušil a případ vrátil zpět do Klatov. Tamní soud případ v únoru 2018 znovu projednal a tentokrát již mohli strážníci odcházet spokojeni. Soudce Jaromír Veselý totiž došel k závěru, že jde maximálně o přestupek. Případ po stížnosti státního zastupitelství putoval opět ke Krajskému soudu do Plzně, který ho vrátil opět do Klatov. Soudce Veselý nyní vynesl stejný verdikt jako minule, tedy že jde maximálně o přestupek. „U poškozené byly zjištěny zásadní okolnosti, které snižují její věrohodnost. Lze jí věřit jen v případě, že bude její tvrzení podpořeno dalším důkazem,“ vysvětlil soudce Veselý. Strážníci, jimž vyjádřila podporu řada obyvatel Sušice, ale stále vyhráno nemají. Státní zástupkyně si opět podala stížnost, a případ se tak potřetí vrátí do Plzně. Pokud by soud posvětil verdikt soudce Veselého, hrozila by Daňkovi s Chudým maximálně pokuta, pokud by ale došel k závěru, že se dopustili trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby, znamenalo by to pro ně, že by museli svléci uniformu, a to i kdyby dostali jen mírný trest – podmínku či obecně prospěšné práce.

Ilustrační foto.
Mladík obtěžoval za jízdy taxikářku