Muž je ve městečku nechvalně známý, v minulosti opakovaně problémy se zákonem. V posledních letech byl mimo jiné odsouzen za to, že škrtil státního úředníka, či za nebezpečné pronásledování mladé ženy, která přišla o partnera. Od konce března je ve vazbě. Tehdy se jeho ženě podařilo utéci a vše oznámit. „Policie nyní skončila vyšetřování a předložila na státní zastupitelství návrh na podání obžaloby,“ řekla v pátek Deníku Dana Ladmanová z klatovské policie.

Podle informací Deníku se muž seznámil se svojí nynější manželkou na podzim 2015. Nejprve mu dělala pečovatelku, pak ji ale výhrůžkami donutil, aby si ho vzala. Tvrdil jí, že když neřekne ano, zabije jejího syna i jejího bývalého manžela, a tak raději souhlasila. A pak už ji čekalo peklo.

„V době od října 2015 do března letošního roku ve společném obydlí ženě bránil užívat osobní svobody, kdy jí odebral klíče od bytu a mohla prostor opustit jen v jeho doprovodu. V uvedeném období opakovaně poškozenou slovně i fyzicky napadal. Při posledním fyzickém napadení po jízdě vlakem ženu napadl údery rukou i kopy nohou, kdy ji uchopil za vlasy a táhl ji po zemi přes dvacet metrů,“ uvedla Ladmanová a dodala, že ženě způsobil těžkou újmu na zdraví.

Za omezování osobní svobody, vydírání a týrání osoby žijící ve společném obydlí hrozí až osm let vězení.

Střet dvou vozidel u Obytců.
Řidič nedal na křižovatce přednost, výsledkem jsou dva zranění