„Případ prověřovali policisté z oddělení obecné kriminality a pětadvacetiletý muž z Teplicka převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Událost se stala po druhé hodině v noci, kdy zmiňovaný muž před několika lidmi fyzicky napadl jednadvacetiletého muže z obce u Klatov, kterého zranil. Následně fyzicky napadl i zakročující dva strážníky městské policie, kdy útočník nereagoval na výzvy a chtěl z místa utéci. „Muž rukou uchopil strážníka a takto s ním smýkl o zem. Zraněný strážník byl převezen do nemocnice k ošetření. Policisté podezřelého muže ve tři hodiny zadrželi a převezli do policejní cely. Po provedení neodkladných úkonů byl podezřelý muž propuštěn. Muž byl již v roce 2015 potrestán soudem v Teplicích za přečin výtržnictví. Užil násilí v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby a výtržnosti na místě veřejnosti přístupném se dopustil opětovně,“ sdělila Ladmanová.

Rvačka v Klatovech, při které byl mimo jiné zraněn městský strážník.
PODÍVEJTE SE: Rvačka v Klatovech

Řádění útočníka bylo ojedinělé, něco takového ještě nezažil ani pracovník ochranky klubu Martin Žatko. „Jako ochranka pracuji už roky, ale s takovým chováním jsem se setkal jen výjimečně. Byli to agresivní, nezvladatelní lidé,“ řekl Žatko.
Výtržníkovi hrozí až čtyři roky za mřížemi.