Nehoda se stala 16. října 2018. Žena řídila vozidlo Škoda Fabia a při vjíždění na silnici z vedlejší silnice u odbočky na Starý Láz nerespektovala podle obžaloby značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“ a nedala přednost řidiči jedoucímu na motocyklu Yamaha. Ten přijížděl po hlavní komunikaci zleva od Janovic nad Úhlavou. Došlo k nárazu motocyklu do levé přední části motorového vozidla a následnému pádu motorkáře na vozovku. Řidič utrpěl mnohačetná zranění, kterým na místě podlehl.

Řidička je obžalovaná z přečinu usmrcení z nedbalosti. Necítí ale stoprocentní vinu. „V místě je hodně špatná viditelnost, tráva je vysoká, není přes ní vidět, a zrcadlo je špatně natočené, takže v něm také není nic vidět. Rozhlížela jsem se na obě strany, nic nejelo, tak jsem vyjela a najednou přišla rána. Pán přeletěl přes auto na silnici. Seběhli se k němu lidé a já jsem tam šla také, pak jsem se vracela pro lékárničku a mamina, která seděla vedle mě, už volala záchranku,“ uvedla Francová u soudu.

ODŠKODNÉ PŘES MILION

Dle jejích slov šlo o velký náraz, který auto odrazil. V daný den nepanovalo ani špatné počasí, aby byla snížená viditelnost. „Nebyla na místě ani žádná brzdná dráha, takže pán ani nijak nereagoval. Tři týdny mi trvalo, než jsem se z šoku dostala a usedla znovu za volant,“ poznamenala řidička, která by měla pozůstalým, přítelkyni a sestrám zemřelého, zaplatit téměř 1,4 milionu korun, k čemuž žena řekla, že neví, kde by na to vzala peníze.

Na svůj verdikt si ale bude muset ještě počkat, soud byl odročen na 17. září.

Železný hasič ve Spůli.
Silní hasiči se opět utkají