„Od července 2015 poté, co mu dala výslovně najevo, že se s ním již nechce stýkat a nehodlá s ním navázat milenecký vztah, ženu nejméně do září 2015, opakovaně, i několikrát denně, prozváněl ze svého mobilu a zasílal jí SMS zprávy. Jejich obsahem bylo opakované vyznání lásky s cílem navázat s ní milenecký vztah, a po odmítavé odpovědi jmenované i žárlivá, vulgární a pomlouvačná vyjádření týkající se její osoby,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně. Dodala, že pronásledovaná žena si proto pořídila jiný mobil, jehož číslo Bělecký neznal. Invalidní důchodce se ji proto poté pokoušel kontaktovat pomocí sociální sítě, na kterou bez jejího povolení umisťoval její soukromé fotografie a pomlouval ji. Že se stala obětí stalkingu, potvrdila žena i u soudu, kde popsala, jakým peklem si po smrti svého druha při pronásledování Běleckým prošla.

Čtěte také: Stalker držel manželku pod zámkem, navíc ji bil

Bělecký, který byl v minulosti opakovaně soudně trestán, mimo jiné za to, že škrtil šéfa nýrských technických služeb a vyhrožoval mu zastřelením, ale u soudu opakovaně prohlásil, že ženu nepronásledoval.

Soud ho však uznal vinným. Soudce Jaromír Veselý mu uložil dvouměsíční trest, který mu podmíněně odložil na zkušební dobu jednoho roku. Verdikt není pravomocný.

Čtěte také: V útulku čekají psi na nové pány